Yummy Bir Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yummy Bir Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
#KadayıfTatlısı #TatlıTarifleri #YemekTarifleri
Yummy Bir Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Adım Adım Rehber

1

Malzemeleri Hazırlayın

Kadayıf tatlısını yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayın. Bunun için 500 gram kadayıf, 200 gram tereyağı, 300 gram ceviz içi, 2 su bardağı toz şeker, 1 buçuk su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu yeterli olacaktır.

2

Kadayıfları Şekil Verin

Kadayıfları geniş bir kaseye alıp, tel tel ayırarak havalandırın. Böylece daha gevrek bir tatlı olacak.

3

Tereyağını Eriyin

200 gram tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağının yarısını kadayıfların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

4

Cevizleri Ekleyin

500 gram kadayıfın yarısını tepsiye yayın. Üzerine 300 gram çekilmiş ceviz içini serpin. Ardından kalan kadayıfı cevizlerin üzerine kapatın.

5

Kadayıfı Pişirin

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıfın üzeri altın rengi olana kadar 30-35 dakika pişirin. Kızaran kadayıfın çıkarın.

6

Şerbeti Hazırlayın

Bir tencereye 2 su bardağı toz şeker ve 1 buçuk su bardağı suyu koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin ve 10-15 dakika kaynatmaya devam edin.

7

Kadayıfa Şerbeti Dökün

Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbetin iyice çekmesi için kadayıfı bir süre bekletin.

8

Servis Yapın

Kadayıf tatlınız hazır! Dilimleyerek servis edebilir ve isteğe göre üzerine dondurma ya da kaymak ekleyebilirsiniz.

Bu içerik hakkında daha fazla detay için lütfen adım adım rehberi ve sık sorulan soruları inceleyin.

Sık Sorulan Sorular

Şerbet, kadayıfın lezzetini artırır ve tatlının nemli kalmasını sağlar.

Kadayıfları daha ince ayırmak ve yeterince tereyağı kullanmak, çıtırlık açısından önemlidir.

Bu içerik size yardımcı olduysa, bizi desteklemeyi düşünür müsünüz?

Yorumlar